Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/index.php on line 102
Informatie over windenergie | Trade-wind.eu

Windenergie

Wind is een natuurlijke luchtbeweging van de atmosfeer dat ontstaat door horizontale luchtdrukverschillen. De kracht en richting van de wind worden beïnvloed door de manier van draaien van de aarde. Wind wordt gebruikt om te zeilen, voor windmolens en de laatste jaren zelfs voor het opwekken van elektriciteit. Dat laatste is het voornaamste en uiteraard van het grootste belang voor ons. Door het opwekken van stroom op een natuurlijke manier gaan we bewuster om met onze aarde. Maar ook zijn we op deze manier minder afhankelijk van landen die ons fossiele brandstoffen leveren. Het allerbelangrijkste vinden wij nog dat we het milieu op deze manier vele malen minder belasten.

Reguliere methodes schadelijk voor het milieu

Het opwekken van stroom op de 'normale' wijze uit aardgas of steenkool brengt blijvende schade toe aan ons leefmilieu. Bij de verbranding van deze brandstoffen komen schadelijke gassen vrij, zoals het broeikasgas CO2. Dit zorgt er op lange termijn voor dat ons klimaat kan veranderen. Ook veroorzaken vrijkomende stikstofoxiden en zwaveloxiden zure regen. Een ander probleem is dat de brandstofvoorraden uiteindelijk zullen opraken. 

Fossiele brandstoffen

Er zitten veel nadelen aan het gebruik van fossiele brandstoffen. Door al die nadelen zijn energieleveranciers en ook andere instanties gaan nadenken over de toekomst van energie. Er was al bekend dat windenergie opgewekt kon worden, maar er was nog niet bekend dat met vier windmolens er ruim 10.000 gezinnen voorzien kunnen worden van stroom. Ook zijn er veel andere manieren voor  het milieu bewust(er) opwekken van energie. Denk bijvoorbeeld aan waterkrachtcentrales. Door middel van de kracht van het water kunnen ze stroom opwekken die vervolgens weer gebruikt kan worden door bedrijven of gezinnen. Wij van Trade-wind.eu zien graag nieuwe methoden voor het opwekken van betere energie. Zodat onze planeet steeds weer een beetje schoner kan worden en we de CO2-uitstoot tot een minimum kunnen beperken.