Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266
Voordelen van windenergie | Trade-wind.eu
Voordelen van windenergie

Voordelen van windenergie

U heeft op onze website al kunnen lezen hoe windenergie wordt opgewekt. Maar wat voor positieve kanten zitten hier nu aan? Is er echt een verschil met fossiele brandstoffen? Of blijkt dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen? Dat willen wij u graag laten zien, zodat u zelf kunt oordelen. Op deze manier weet ook u als consument weet waar u aan toe bent en wat u er mee bereikt. Windenergie wordt overigens al duizenden jaren gebruikt door de Amerikanen, Chinezen, Egyptenaren maar ook door de Nederlanders zelf. Voor het droogleggen van polders tot het malen van graan, dankzij de wind hebben we al veel kunnen bereiken. 

Windernergie biedt veel voordelen

Windmolens bieden ten opzichte van andere energiebronnen vele voordelen zoals: 

  1. Windenergie is 100% schoon en duurzaam, dus milieubewust. Geen CO2-uitstoot.
  2. Wind is gratis en dat zal ook altijd zo blijven. Ook is wind onbeperkt en onuitputtelijk, ook in tijden van oorlog of crisis.
  3. De energie die verbruikt is voor de fabricage en installatie van de molen wordt in drie tot zes maanden opgewekt door de molen zelf. Daarna zorgt de molen voor minstens 20 jaar schone energie. De investering wordt dus snel terugverdiend.
  4. Een windpark heeft een korte bouwtijd. Zodra de betonnen fundering klaar staat zijn de molens klaar om te worden aangesloten op het net. 
  5. De kosten van onderhoud voor het opwekken van 20 jaar schone energie zijn bekend. Deze staan vast en wind blijft gratis. Anders dan bij andere energiebronnen zijn we bij windenergie niet afhankelijk van grondstoffen waarvan ieder moment de prijs kan veranderen. 
  6. Windenergie kan overal waar het waait worden opgewekt. 
Terug naar overzicht