Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266
De toekomst van windenergie | Trade-wind.eu
Toekomst van windenergie

Welke toekomst heeft windenergie?

Wat velen zich afvragen is welke rol windenergie in de toekomst heeft. Gaan we hier mee door of is uiteindelijk de investering te hoog en het rendement toch te klein? Dit zijn dingen die we ons afvragen. Uit onderzoek van Het Centraal Plan Bureau blijkt dat windenergie een prominente rol speelt in elke scenario. Dit omdat de energievraag binnen Europa goed aansluit op het energieprofiel van wind. Het piekverbruik ligt voornamelijk in de winter en de windenergie sluit hier goed op aan. Dit omdat het in de winter vaak harder en meer waait. Zonne-energie zal hier in een kleiner aandeel hebben omdat het verbruik in Europa niet piekt in de zomer. Hieruit lijkt het toch alsof windenergie een positieve toekomst in het verschiet heeft, maar er is ook aardig wat weerstand tegen het opwekken van windenergie. 

Weerstand

Iets wat bijdraagt aan de onzekerheid over de toekomst van windenergie is het feit dat er tamelijk wat weerstand is tegen de verdere ontwikkeling van deze manier van energie opwekken. Dit komt onder andere omdat de energieprijzen gedaald zijn de laatste jaren, wat een nadelig effect heeft voor het rendement van windenergie. Er is dus een grote investering nodig, terwijl het rendement redelijk laag is. 

Debat over windenergie

Het debat omtrent windenergie is vooral gericht op de kosten en de technische mogelijkheden van windenergie in de toekomst. Daarnaast is men het oneens over de vraag of windenergie daadwerkelijk bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Er is dus nog veel onduidelijk over de toekomst van windenergie en de debatten zijn nog steeds gaande. 
 

Terug naar overzicht