Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266
Tips om groen te leven | Trade-wind.eu
Tips om groen te leven

Tips voor een duurzaam leven 

Wilt u ook duurzamer leven? Begint het te jeuken om ook een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld? Behalve de energie op een duurzame manier opwekken, kunnen we nog veel meer doen voor het milieu en onszelf. Hier vindt u de leukste en slimste tips om uw kantoor, bedrijf of huis zo groen mogelijk te maken!

Wat kan ik doen?

Wat u vooral moet doen is goed rondkijken in uw omgeving. De basis van duurzame er groener leven begint namelijk dichtbij. Denk hierbij aan de gebieden in uw leven en uw huishouden waarmee u wel een groot resultaat kunt bereiken. Hiermee kunt u een sneller resultaat behalen naar een duurzame leefstijl. 

Duurzaam leven tips

 1. Dit is misschien niet de leukste tip, maar wel een tip die werkt. Ga kleiner wonen. In een kleiner huis verbruikt men minder energie. Omdat men kleiner woont gaat men ook minder spullen kopen. Door minder te kopen bent u duurzamer bezig.
 2. Wees vaker tevreden. Misschien bent u al wel heel erg tevreden en dankbaar. Maar er zijn waarschijnlijk zat nieuwe spullen die u wilt hebben. U lost problemen niet altijd op met het kopen van nieuwe spullen. Net zoals dat u shoppen niet moet zien als vermaak. Probeer eens lekker op een terrasje te relaxen of in het park. En misschien nog wel beter bij familie en vrienden.
 3. Eet meer planten en minder vlees. Dit is iets wat men vaker hoort, maar probeer het eens! U hoeft natuurlijk niet direct een vegetariër te worden maar vervang een vleesgerecht eens wat vaker door groente. 
 4. Ga voor een zuinige auto. Tegenwoordig kunnen we niet meer om de elektrische auto's heen. Maar ook als u niet elektrisch kunt rijden kunt u zuinig rijden. Denk hierbij aan een kleinere auto dan dat u normaal zou rijden. Een kleinere auto stoot vaak al minder uit en verbruikt ook weer minder. Dit zijn voordelen voor uzelf én het milieu. Bent u fanatiek en sportief aangelegd? Ban dan die auto helemaal uit uw leven en ga voor de fiets of het openbaar vervoer.
 5. Ga minder werken. Als u toch kleiner gaat wonen, kunt u ook meteen minder werken. Hierdoor hoeft u minder te reizen (minder uitstoot dus), maar krijgt u ook meer tijd voor uzelf. Die tijd kunt u gebruiken om lekker en gezond te koken, met misschien wel zelf verbouwde groente.
 6. Maak uw huis zo energiezuinig als maar mogelijk is! Denk hierbij aan alles dat u maar kunt doen. Zoals het huis goed isoleren, minder elektrische apparaten gebruiken, het aanschaffen van energiezuinige apparaten, spaar en LED lampen gebruiken, uw huis verwarmen door middel van een open haard, apparaten uitzetten in plaats van op stand-by, de stekkers van de apparaten uit het stopcontact te halen en ga zo maar door!  
 7. Eet minder, door minder te eten gaat u ook duurzamer om met het milieu, maar ook met uw eigen lichaam.
 8. Ben bewust van de hoeveelheid afval die u produceert. Denk hierbij niet alleen aan het 'normale' afval, maar ook aan papier en plastic resten. Zorg er voor dat afval gescheiden wordt. Dit kunt u zelf doen zonder dat het teveel moeite is. 
 9. Hergebruik spullen. Breng oude spullen naar een kringloop winkel of een goed doel. Wat voor u rommel is, kan voor een ander veel betekenen. Probeer ook eens uit het bestaande aanbod te kiezen wanneer u iets nodig heeft, denk hierbij aan bijvoorbeeld marktplaats of een kringloopwinkel. Zo bespaart u niet alleen een hoop geld, maar ook koopt u niet weer een nieuw product. 
 10. Gebruik duurzame stroom.
 11. Installeer zonnepanelen.
 12. Verminder het aantal vluchten. En als u toch gaat vliegen, plant dan een boom om de CO2 uitstoot te compenseren.
 13. Help de biodiversiteit door planten en bloemen te planten en daardoor ruimte te creëren voor insecten en dieren.
 14. Installeer een eco-dak. Een groendak voegt sfeer toe aan uw woning. Daarnaast isoleert het uw huis in de zomer en de winter, is het milieuvriendelijk, geluidswerend, verlengt het de levensduur van uw dakbedekking en nog veel meer!
 15. Gebruik regenwater, dit kunt u doen door bijvoorbeeld een regenton te plaatsen.
 16. Zoek een groene bank. Niet voor in de woonkamer, maar voor bankzaken. Er zijn banken die alleen zaken doen met organisaties die een gezonde leefomgeving willen. 

Meer tips vindt u oa op:

Bespaar geld en leef groen door het gebruik van LED lampen!

Webshop in zuinige en dimbare led lampen!

Terug naar overzicht