Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266
Energiebedrijf RWE | Trade-wind.eu
RWE

Het energiebedrijf RWE

De energie voor ons dagelijkse leven is stroom. Stroom staat altijd en overal voor ons klaar. Bij RWE zijn daarvoor ruim 15.000 mensen voor nodig. Zij zorgen er voor dat de energiecentrales draaiende blijven, en dat wij dus thuis stroom hebben. Bij RWE is er een zogenaamde energiemix. Dit wil zeggen dat voor het opwekken van de stroom er gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen zoals: steenkool, gas, bruinkool en kernenergie. Gelukkig gebruiken ze steeds meer hernieuwbare bronnen zoals biomassa, windkracht en waterkracht. 

Waterkrachtcentrales van RWE

Het verschil tussen reguliere waterkrachtcentrales en die van RWE is groot. Bij de waterkrachtcentrales van RWE wordt er uitsluitend stroom geproduceerd uit water. Daarom zijn deze in de meeste gevallen direct naast het water te vinden. Het water wordt door een stuwdam van te voren opgestuwd en daarna gecontroleerd afgevoerd. Om tot een zo hoog mogelijke stromingssnelheid te komen en daardoor zo veel mogelijk energie op te wekken, worden de waterkrachtcentrales vaak in de bergen gebouwd. 

Investering en ontwikkeling 

Bij RWE vinden ze het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd en ontwikkeld op het gebied van energie. Dit door middel van efficiëntere en klimaatvriendelijke manieren van opwekken te gebruiken. Ook zorgen zij ervoor dat de vernieuwing op korte termijn plaatsvindt. Dit doen zij door miljarden te investeren in onderzoek en in de bouw van nieuwe milieubewuste energiecentrales. Dat resulteert uiteindelijk in meer rendement, meer milieubescherming en voornamelijk minder CO2-uitstoot. 

Klantenservice 

Als u RWE wilt bereiken zou dit kunnen via een contactformulier op de website. Of u belt met 0900-2793793. Als u wilt bellen kunt dit doen van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Over het algemeen zijn er goede ervaringen met RWE. Ze scoren hoog op de klachtenafhandeling, dit is positief. Mocht er iets zijn dan kunt u ervan uitgaan dat er naar uw probleem geluisterd wordt. 
 

Terug naar overzicht