Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/syfer/domains/trade-wind.eu/public_html/includes/function.php on line 266
Energie uit biomassa | Trade-wind.eu
Biomassa

Energie uit biomassa

De meeste mensen kennen de duurzame energiebronnen wind, water en zon wel. Maar energie uit biomassa is een stuk minder bekend, terwijl dit wel een groot deel van onze 'duurzame' energie opwekt. Niet iedereen is het hier mee eens, maar dat het duurzamer is dan het gebruik van fossiele brandstoffen is een feit. Maar hoe duurzaam het precies is, daar zijn uiteenlopende meningen over. 

Opwekken van energie uit biomassa

Energie uit biomassa wordt opgewekt voornamelijk opgewekt door de verbranding van organische materialen. Denk hierbij aan hout, plantaardige olie resten, mest of gft-afval. Er wordt ook gebruik gemaakt van vergassing of vergisting van deze materialen. Stroom en autobrandstof worden bijvoorbeeld gemaakt uit biomassa, daardoor verminderen ze het gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee zorgen ze voor het verminderen van de CO2 uitstoot. Nog belangrijker: biomassa raakt niet op, dit is bij fossiele brandstoffen wel het geval. 

Voordelen van energie uit biomassa

Nadelen van energie uit biomassa

Terug naar overzicht